3/27/07

veni si randul laptelui, dar mai ales veni si vremea sa mai scriu si de-ar veni si vremea lui Fat Frumos; pentru toti

Salutare! O vreme, datorita faptului ca am confundat o adresa cu alta, nu am mai reusit sa scriu pe acest blog, dar in acelasi timp sau si intamplat unele evenimente care m-au cam tinut ocupat. Cum ar fi serbarea echinctiului care nu este altceva decat inceperea unui an nou, lucru care se facea in mod justificat in vechime. Este explicat in detaliu aici (http://www.aqvarius.ro/ferestre/petrea_creatii/anulnou.htm).
Pentru aceasta zi am pregatit niste mancaruri destul de simple, dar cum e vorba de trecut sa nu mai intindem vorba. Spun in treacat ca vedeta a fost maioneza cu varza si leurda. A fost bine primita si o salata numai de verzituri: leurda, loboda, untisor. Am celebrat echinoctiu un El Comandante, unde Bogdan si cativa prieteni, sub numele tep Zepi au cam concertat ca la carte. Partea cea mai frumoasa la astfel de intalniri e se creeaza o atmosfera deosebita in jurul unor preparate, desigur daca ele sunt si gustoase.
Mai pot sa spun ca intr-o zi am fost la Bogdan unde patru feciori si o fatuca au pregatit o masa pe cinste. E foarte frumos sa manace mai multi oameni si mai ales sa gateasca mai multi... Singur uneori este pe fuga...
Dupa cum spuneam in titlu a venit timpul laptelui. De mult timp caut lapte crud si nu prea am nimerit ziua cand pot gasi la Hala Traian. Dar mi-am facut curaj si am fost ieri pana in Pantelimon unde mai mereu, daca nu in fiecare dimineatza gasesti lapte, ori la tarani, ori in hala de branzeturi.
Si cam asta e toata povestea cu mancarea mea de ieri pana azi. Nu chiar atat de simplu. Mi-am luat si miere ca sa fie totul ca in poveste. Mie imi plac mult basmele.Voua? Sunt unele in care Fat Frumos bea o cupa de lapte la miez de noate. E un gest ritual, dar nu numai. Laptele si mierea sunt o hrana deosebit de "inalta" calitativ.
Stiu, veganii o sa sara pe mine si o sa ma certe. Dar eu sunt nascut la tara si acolo vaca e cinstita si ingrijita. Se poate sa fie ingrijita si mai bine, dar prefer laptele de vaca laptelui de soia; din mai multe motive; in primul rand prefer naturalul industrializatului. Se intampla uneori sa mai pun niste apa in el. Nu va speriati ca e destul de bine fiindca asta diluiaza informatia care se zice ca este exact "gandita" pentru a dezvolta un vitel...Asa ca daca o sa cumparati lapte cu apa sa nu va credeti atat de inselat, dar ar fi mai bine sa nu aveti parte de asa ceva.
La modul cel mai sincer, sunt momente cand imi vine sa beau lapte, momente cand nu. Iar atunci cand il beu simt un efect purificator asupra organismului. Parca m-ar albi. Iar mierea care il insoteste, parca mi-ar face inima mai dulce si mai dispusa spre imbratisari.
In rest, am mai ochit niste fructe, mere si banane pe numele lor.
Ca bine ar fi de ne-am trezi in fiecare miez de noapte si am beau cate o cupa de lapte. Cine este Fat Frumos? Aflati la http://aqvarius.ro/ferestre/petrea_creatii/cineestefatfrumos.htm