3/16/07

revin...

Imi cer iertare ca am lipsit o vreme, zilele astea au fost foarte agitate pentru mine, alergatura dupa acte, mailuri peste mailuri, limba germana..., si toate pentru ca imi doresc foarte mult sa plec la toamna la studii in strainatate. Datorita acestui stres, nu am mai putut avea grija dupa cum imi propusesem de alimentatia mea, nu m-am mai dus la piata si mi-am dat programul peste cap. Am observat ca nu pot sa mananc curat decat atunci cand sunt foarte linistita. Si trebuie sa mentionez aici si ca n-am reusti niciodata sa mananc asa, foarte naturist, cum face Petrea, pentru mai mult de doua trei saptamani la rand, sunt inca foarte la inceput, dar macar dupa acest an si ceva mi-am dat seama cam care este ritmul corpului meu ce-i face bine si ce nu, cum il curat, cum il obosesc.

Pana ieri am facut exces la dulciuri, pe langa ciocolata foarte amara pe care o inclusesem in dieta mea (ca singura sursa de zahar acceptabila), am mancat (bineinteles) biscuiti (sunt unii cu nuca si cu cu ovaz care-mi plac mie mult), mucenici moldovenesti (dar sa spunem ca asta ar putea sa nu se puna tinand cont de faptul ca o data pe an sunt facuti, "sa spunem..."), intr-o seara cateva paste, paine neagra, iaurt cu fructe si placinta cu mere facuta de mama Patriciei. Cam astea u fost abaterile in mare. Doar intr-o zi am mancat putin cartofi cartofi gratinati, si intr-o seara cateva paste (eram in vizita si nu am putut refuza), altceva nu mi-am gatiti pe foc. Lista neagra... Of... Este intr-adevar mult mai greu decat pare la inceput. Asa mi se intampla de fiecare data, pornesc cu entuziasm, mi-e foarte usor cateva zile, apoi apare cate ceva care ma da peste cap. Dar nu conteaza, o voi lua din nou de la capat si o data si-o data tot voi reusi sa raman acolo unde mi-am propus.

Ma bucur totusi ca eu si Petrea suntem diferiti in ceea ce priveste nivelul ("gradul" de naturism la care am ajuns), pentru ca astfel vom putea fi folositori prin blogul asta mai multor feluri de oameni.

Este mare lucru sa-ti obisnuiesti trupul cu putina hrana, am citit in multe carti despre alimentatie ca majoritatea oamenilor se supraalimenteaza, caci s-au obisnuit sa primeasca mult mai multe nutrimente decat au nevoie. O parte din ce este in plus este eliminat, iar o alta parte se asaza pe ici pe colo inauntrul nostru generand in timp tot felul de nereguli. O sa incerc sa gasesc pasajele respective si sa le transcriu intr-un post viitor. Mi-ar placea sa pot sa mananc doar atunci cand imi este cu adevarat foame, dupa cum am mai spus problema mea sunt dulciurile, iar pe acestea de cele mai multe ori nu "de foame" le consumam, ci "de pofta".

Astazi mi-am cumparat pentru prima oara paine din tarate preparata la o temperatura de sub 40 de grade facuta de EltaUniversitate, o punga costa o suta si ceva de mii si are 750g (dar cred ca imi va ajunge foarte mult timp, pentru ca nu se poate manca deodata decat o cantitate foarte mica), eram de mult curioasa sa vad ce gust au bucatelele de "paine". Nu stiu daca imi voi mai cumpara o a doua punga, inca nu m-am lamurit.
Contine tarate de grau, zer si chimen, are un gust acrisor din cauza zerului si este foarte consistenta...si innecaciosa. Ce pot spune, nu seamana deloc cu obisnuita paine. Nu este insa chiar rea, daca te obisnuiesti sa mesteci mult :), descoperi ca are un gust destul de interesant. Oricum cred ca poate fi un susbstitut foarte sanatos al painii normale, mancata impreuna cu alte produse (pe care le asociem de obicei cu painea), nu este rea deloc. Ma gandesc ca poate fi un inlocuitor pentru perioada "de tranzitie". Asta pana vine vara si ma-nvata Petrea cum sa coc paine la soare. :)

Astazi nu am gatit nimic. Am mancat branza cu masline, ceapa verde si paine de tarate, asta de vreo doua ori; un amestec dulce din cativa fulgi de grau, branza de vaci, susan, seminte decojite neprajite de floarea-soarelui si miere; mere galbene mici; o portocala; putina ciocolata neagra si vreo patru biscuiti consistenti; curmale si vreo doua-trei smochine; toate astea nu mai stiu in ce ordine. Am baut ceai, apa si cafea.

Maine gatesc ceva neaparat, pentru ca am o groaza de radacinoase in frigider; de asemenea o conopida cu care nu stiu exact ce pot face in stare cruda (o cumparasem acum ceva vrem pentru o supa), dar sper ca-mi voi da seama pe moment.

No comments: